نقشه سایت چیست؟ آموزش ساخت سایت مپ و معرفی به گوگل آکادمی وبسیما | xeroseo
یکی از ویژگی های بسیار مناسب پلاگین مجله خبری زیرو سئو SEO توانایی اضافه کردن مدیا به نقشه سایت می باشد. WordPress SEO به شما یک دکمه ی XML Sitemap نشان خواهد داد که شما می توانید برای نمایش نقشه ی سایت sitemap_index.xml بر روی آن کلیک کنید. اما چگونه می توان یک سایت مپ تولید کرد؟ در حقیقت دو راه عمده برای تولید نقشه ی سایت استفاده از HTML و XML می باشد. نقشه سایت همانطور که از نامش پیداست مسیری در اختیار خزنده ها و همچنین کاربران قرار می دهد که با استفاده از آن بتوانند به راحتی تمامی سایت را مورد بررسی قرار دهند. یکی از دیدگاه کاربران واقعی که به سایت مراجعه می کنند و دیگری از دیدگاه خزنده های موتورهای جستجو که سایت را پیمایش می نمایند.
- بهعنوان مثال اگر سایت ما دو زبانه باشد میتوانیم آدرس صفحه معادل در زبانهای دیگر را نیز در همین فایل به گوگل معرفی کنیم.
- اگر دوست دارید سئو سایت شما به واسطه نقشه سایت بهتر شود در ادامه با آژانس دیجیتال مارکتینگ تاس همراه باشید .
- گزینه دیگری که وجود دارد، Try to automatically compress the sitemap if the requesting client supports it است که تا حد زیادی نقشه سایت را فشرده می کند تا فضای اشغال شده کمتر شود.
- فراموش نکنید که اگر قصد دارید تا سایتتان رتبه های خوبی را در نتایج جستجو دریافت کند، باید سایت مپ را ایجاد کنید.
- چنانچه در هر دو این لیستها، آدرس صفحاتی را یافتید که نباید در سایتمپ لیست شوند، نسبت به حذف آنها اقدام کنید.
- بعد از این مرحله سایت مپ شما به سرچ کنسول اضافه می شود و شما می توانید جزئیات را مثل تصور زیر مشاهده کنید.
به عنوان مثال میتوانید URLهای سایت خود را از پایگاه داده (دیتابیس) خود استخراج کنید و سپس URLها را به صفحه نمایش یا فایل واقعی روی سرور وب خود صادر کنید. در مورد این راه حل با توسعهدهندگان یا مدیر سرور خود صحبت کنید. همچنین شما میتوانید با استفاده از وب سایتهای رایگان یا با استفاده از افزونههایی مثل یواست سئو که مخصوص سایتهای وردپرسی است، آن را ایجاد کنید. اگر از CMS مانند WordPress، Wix یا Blogger استفاده میکنید، احتمالاً CMS شما قبلاً نقشه را در اختیار موتورهای جستجو قرار داده است. همچنین در صورتی که CMS شما به صورت خودکار سایت مپ را ایجاد نکند، میتوانید با یک سرچ ساده روش ایجاد نقشه سایت با استفاده از آن را متوجه شوید.
چگونه نقشه سایت خود را به گوگل معرفی کنیم؟
در این مقاله به صورت جامع در مورد ماهیت سایت مپ یا نقشه سایت، اطلاعاتی را دریافت میکنید. در صورتی که تعداد صفحات سایت شما کمتر از هزار صفحه است، بهتر است که به سایت xml-sitemap مراجعه کرده، آدرس سایتتان را وارد کنید. در صورتی که از این ابزار استفاده کنید در مدت زمان کوتاهی سایت مپ ایجاد و توسط گوگل بررسی می شود. این گونه فایل هایی که با فرمت XML ساخته می شود، برای همه سایت های وردپرسی (سیستم مدیریت محتوا CMS) می تواند مورد استفاده قرار گیرد. اگر بخواهیم از ابتدا سایت مپ را معرفی کنیم، باید گفت نقشه سایت اولین بار در سال 2005 میلادی توسط شرکت گوگل به وب مستران معرفی شد. این فایل متنی یک برگه از سایت است که هم به کاربران و هم به موتورهای جستجو کمک می کند تا درک بهتری از سایت داشته باشد.
سایت مپ (Sitemap) چیست؟ نحوه ساخت نقشه سایت
در ادامه جزییات این فایل ایکس ام ال را با یکدیگر بررسی خواهیم کرد. Google News نقشه های سایت خبری را به همان اندازه که بقیه سایت را خزش میکند، میخزند. در این بخش تاریخ ثبت فایل سایتمپ در سرچ کنسول نمایش داده میشود. با استفاده از این تگ میتوانید تاریخ و زمان دقیق بهروزرسانی صفحات و مقالات سایت را برای گوگل مشخص کنید. به گوگل کمک میکند تا تمام تصاویر موجود در سایت شما را پیدا کند. Sitemap یا نقشه سایت لیستی از تمام URL صفحات سایت است و به گوگل این امکان را میدهد که صفحات مختلف سایت شما را شناسایی، کرال و ایندکس کند.
مشکل نقشه های استاتیک این است که به محض ایجاد تغییر و یا حذف صفحه، نقشه سایت تغییری نمی کند. بنابراین بعد از هر تغییری می بایست سایت مپ جدید ساخته شود و به گوگل معرفی شود که کار سختی است. اگر می خواهید موتورهای جستجو مانند گوگل از سایت مپ استفاده کنند، نقشه سایت باید از ساختار دقیقی پیروی کند.